Vorm Forum

Muziek: Mijn eerste jazz-bandje

Kan ik alles zeggen met woorden? Kan je je creatieviteit in je baan kwijt of heb je nog andere dingen nodig om je te uiten. Kan je alle dingen die je in je hebt gewoon vertellen; alles wat je nodig hebt, bij elk gevoel bij elk moment. Of vind je het belangrijk je anders uit te drukken dan in taal. Schilderen, muziek maken, dansen, zingen, poëzie, teksten schrijven voor jezelf of om te laten lezen. Na dat ik was begonnen met muziek maken 35 jaar geleden begon ik te zoeken naar manieren om mijzelf uit te drukken. Ik verlang naar een punt waarop ik kan zeggen Dit wil ik en niets anders: dít is het helemaal, hierin kan ik helemaal mezelf zijn. Die vorm heb ik nog niet gevonden, en ik moet het doen met stukjes van mezelf. Gelukkig ben ik over een aantal stukjes aardig tevreden. Muziek maken is een grote passie van mij. In de zomer van 2009 ben ik gevraagd voor een Jazz JAM op een zolder, het was zo leuk dat “Java-street” is opgericht. We spelen een aantal keren per jaar. Hier een van de opnames van Januari vorig jaar: after youve gone voor meer info, klik op link: www.javastreet.nl


Categorised as: muziek, opnames


2 Comments

 1. bert says:

  Als je niet meer het idee hebt creatief te mogen zijn in wat dan ook, is het tijd ermee te stoppen. Of het nou je bandje is of een kantoorbaan. Zie jezelf op een actieve plek zitten en bedenk wat je wil doen om er over 5 jaar nog te zitten. Als er 1 jamaar binnenkomt, wordt het tijd na te denken, en te dromen.
  ieder geweldig nieuw idee is een muziekstuk van eigen hand. En als je het opzet, vormt zich het tweede al ergens in je hoofd.
  Zo kwam ik bij een symfonische rockband met prachtige eigen nummers, waar ze een theaterstuk omheen wilden plooien. Al luisterende kwamen er beelden binnen; beelden van dansers, spelers, vliegende voorwerpen, allerlei koren, en licht en donker.
  Een dramaturg zei tegen me: ik wil een liedje voor die en die, en het moet ongeveer daar en daarover gaan. Zijn aanwezigheid bij mij was magisch: na een dag was het klaar.
  Zonder anderen gaat het dus ook al niet. En vaak zijn ze dichterbij dan je denkt. Creativiteit is naast je.
  Veel plezier!

  • misterpip says:

   Leuk dat je “de collega” erbij haalt als onderdeel van het proces. Dat licht inderdaad bij muziek wat meer voor de hand dan wanneer je schilderd in je studio en denkt dat wat je wil uitdrukken alleen van jezelf moet komen. Ik ben nooit zo bewust op zoek naar creativiteit van mensen in het dagelijkse. Het is meer een gewoonte je te laten inspireren door dingen die op een podium plaats vinden. Ik ga eens kijken of het inderdaad dichter bij huis ook kan. Leuk ook dat juist een buurman van twee straten verder hiermee komt. Merci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *